nieuws

Strandhoreca: ‘KNMI moet zorgvuldiger zijn

Café

De Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzee Strand (NVSNS) roept weerbureaus zoals KNMI op om zorgvuldiger om te gaan met de berichtgeving over het weer. Verkeerde berichtgeving kost de strandexploitanten veel omzet.

Strandhoreca: ‘KNMI moet zorgvuldiger zijn

Dat zegt Paul Zonneveld, voorzitter van de NVSNS in de nieuwste uitzending van Misset Horeca Live, het videoweekjournaal op MissetHoreca.nl.

Zonneveld: ‘Het KNMI heeft het zelfs gepresteerd om te roepen dat mensen maar niet naar buiten moesten gaan, want het zou heel hard gaan regenen. Terwijl mensen op het strand in de zon lagen te bakken. Dat is heel vervelend, want mensen gaan na het horen van zo’n bericht niet naar de kust toe. En dat kost de strandexploitanten veel centen’.

Ondanks de missers van de weerbureaus hebben strandexploitanten weinig te klagen over het afgelopen strandseizoen. Door veel en regelmatige zon beleefde de Nederlandse strandhoreca een prima seizoen, zo blijkt uit de reportage.

Bekijk hier reportage in Misset Horeca Live

Reageer op dit artikel