nieuws

Strandpaviljoens: ‘We spoelen weg

Café

Strandtenthouders in Noordwijk aan Zee worden bedreigd in hun bestaan. Ze zeggen dat naar aanleiding van het plan van het Hoogheemraadschap van Rijnland om de kust te versterken. ‘In het ergste geval spoelen we weg.

Strandpaviljoens: ‘We spoelen weg

Het Hoogheemraadschap wil het strand bij Noordwijk aan Zee ophogen omdat het een zwakke schakel is in de Nederlandse Noordzeekust. Strandtenthouders vrezen dat er daardoor geen plek meer is voor de horecagelegenheden.

Kerkdorp

‘De zee is grillig, die laat zich niet temmen. In het ergste geval spoelen we weg. Noordwijk leeft van het strand, van de toeristen. Als er geen strandtenten meer zijn, is het gedaan met de economie van Noordwijk. Zonder strandtenten wordt Noordwijk een kerkdorp, waar geen toerist meer komt’, aldus voorzitter Koert Borst van de club Gezamenlijk Overleg Noordwijkse Strandtenthouders in De Telegraaf.

Duinverbreding

Volgens het Hoogheemschap van Rijnland is de angst van de strandtenthouders ongegrond. ‘Het strand blijft net zo breed als nu en er is straks evenveel ruimte voor de strandpaviljoens, maar door de duinverbreding ligt het strand straks wel wat verder weg’, aldus woordvoerder Erwin Albrecht van het schap.

Zie ook:

Strandpaviljoens doorstaan storm

Reageer op dit artikel