nieuws

Strandtent verwoest door brand

Café

Een grote brand heeft zaterdagochtend vroeg strandtent De Kwartel aan het Zuiderstrand in Den Haag verwoest. Volgens de brandweer waren de eigenaars van de strandtent binnen toen de brand uitbrak. Zij wisten zichzelf gelukkig op tijd in veiligheid te brengen.

Strandtent verwoest door brand

Deondernemers zijn nog wel door ambulancemedewerkers nagekeken omdat ze rook ingeademd hebben tijdens de brand in hun bedrijf.

Ook containers en partytenten buiten de strandtent vatten vlam, vertelde een woordvoerder van de brandweer. Al snel bleek dat het paviljoen niet meer te redden was; de brandweer besloot het gecontroleerd uit te laten branden.

Veel eigenaren van strandtenten slapen in de zomer in hun etablissement om diefstal te voorkomen, aldus de brandweer. De politie onderzoekt de brand.

De politie heeft tijdens de brand twee mannen aangehouden omdat ze geen gehoor gaven aan de aanwijzingen van de politie en de agenten uiteindelijk beledigden. Het gaat om een 54-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De politie sluit brandstichting niet uit en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de brand.

Reageer op dit artikel