nieuws

Strandtenten in het nauw

Café

Er heerst onrust onder Scheveningse strandtenthouders. Aanleiding is een plan van de gemeente om de boulevard van Scheveningen te verbreden en om de kust te versterken. Deze aanpassingen gaan ten koste van strandtenten. Verwacht wordt dat er minimaal acht moeten verdwijnen.

Strandtenten in het nauw

Dat meldt het AD. De versterking van de kust en verbreding van de boulevard gaat plaatsvinden op het gedeelte tussen de Keizerstraat en Museum Beelden aan Zee. Een damwand moet de zwakke kust versterken. Voor de gemeente Den Haag is dit een ideale gelegenheid om direct de boulevard aan te pakken.

Door de aanpassingen moeten er acht strandtenten verdwijnen. Ze kunnen mogelijk verhuizen in een periode van 2008 tot en met 2010. Het gaat om de paviljoens Copacabana, De Ark van Noach, Peverelli, Boonoonoonoos, Veronica, Escubelle, Buena Vista en Nalu Beach. De Vereniging van Scheveningse strandexploitanten heeft bij Den Haag een voorstel ingediend om de strandtenten op te schuiven naar de haven.

‘Er is genoeg ruimte tussen de strandtenten die daar bij de haven staan. Maar het wordt inschikken’, zegt Cees Pluimgraaff, voorzitter van de Vereniging van Scheveningse strandexploitanten, in het AD. Surfers hebben al laten weten niet blij te zijn met het voorstel. Zij vrezen voor gevaarlijke situaties door vermenging van badgasten en surfers in het water.

Reageer op dit artikel