nieuws

Subsidievragen over PSV-café

Café

Het nieuwe supporterscafé De Aftrap van voetbalclub PSV is het mikpunt van een subsidiekwestie. De Stadspartij van Eindhoven stelt meerdere vragen over de gemeentelijke bijdrage van de supporterskroeg.

Subsidievragen over PSV-café

De gemeenteraadsfractie heeft aan Burgemeester en Wethouders schriftelijke vragen gesteld over het besluit 85.000 euro beschikbaar te stellen. De Stadspartij vraagt zich af of voor de uitgave geen raadsbesluit nodig was.

Met het oog op het nieuwe voetbalseizoen is besloten om de subsidie te verstrekken. Het geld is deels bedoeld voor het café en deels voor een nieuw in te richten politiebureau, pal tegenover de kroeg. PSV is de huurder van het pand. De exploitanten van het café huren op hun beurt de ruimte weer van PSV. Deze constructie is volgens De Stadspartij dermate complex, dat het onlogisch is om zonder slag of sloot een subsidie te vertrekken.

Reageer op dit artikel