nieuws

Superdisco langs A1 in de maak

Café

Apeldoorn krijgt waarschijnlijk een enorme discotheek voor zo’n 1.500 bezoekers. De superdisco moet aan de Zutphensestraat komen vlak bij de afrit van de drukke A1. Vastgoedonderneming Apeldoorn Holland BV is bereid voor de nieuwe zaak huidige discoplannen in het centrum te schrappen.

Superdisco langs A1 in de maak

Volgens de regionale krant De Stentor is Apeldoorn Holland BV bereid flinke offers te brengen om het plan van de nieuwe discotheek te realiseren. Woordvoerder Cor Jonker wil discotheek Norma Jeane sluiten en is bereid een plan voor een disco aan het populaire Caterplein te schrappen. Voorwaarde is dat de gemeente akkoord gaat met de bouw van de nieuwe superdisco aan de rand van de stad.

De nieuwe disco moet komen in een oude boerderij aan de Zutphensestraat. Apeldoorn Holland is van plan de boerderij grondig te verbouwen. Zo wordt het gebouw geheel onderkelderd. Volgens Jonker heeft Apeldoorn Holland een principeakkoord te hebben met Heineken Brouwerijen Nederland.

De gemeente heeft laten weten dat het de vergunningaanvraag voor de discotheek heeft binnengekregen. Volgens een gemeentewoordvoerder moet het bestemmingsplan worden aangepast om er een disco te starten. De gemeente neemt binnen drie maanden een beslissing over de aanvraag.

Reageer op dit artikel