nieuws

Supersigaret als remedie tegen rookverbod

Café

Een sigaret die wel tegemoet komt aan de behoeften van de roker, maar die niet schadelijk is voor de omgeving. Fabrikant Supersmoker komt daarmee op de markt.

Supersigaret als remedie tegen rookverbod

In België wordt vrijdag volgens de fabrikant dé remedie tegen het horeca-rookverbod gepresenteerd. Jarenlang is aan de ‘gezonde’ sigaret gesleuteld, waarna uitvoerig toxicologisch onderzoek volgde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Het onderzoek heeft bevestigd dat de sigaret wel ‘rook’, maar geen schadelijke stoffen verspreidt.

Het moest een sigaret worden die wel voldoet aan de lichamelijke en geestelijke behoeften van de roker, maar veel minder schadelijk is en de omgeving geen overlast bezorgt. Hiermee zou het aanstaande rookverbod in horeca kunnen worden omzeild.

De sigaret van Supersmoker bevat tenminste zeventig procent minder nicotine, maar kan ook volledig nicotinevrij geleverd worden. Vooralsnog reageren zowel voor- als tegenstanders van het rookverbod sceptisch op de komst van de super sigaret.

Reageer op dit artikel