nieuws

Supporterscafé Willem II dicht door drugs

Café

Waarnemend burgemeester Ivo Opstelten van Tilburg sluit café ’t Laar aan de Laarstraat voor een jaar vanwege gebruik en handel in harddrugs. Het café staat bekend als thuisbasis van de harde kern onder de Willem II-supporters. Dat liet de gemeente Tilburg donderdag weten. De horecazaak moet de deuren sluiten op 15 juli.

Supporterscafé Willem II dicht door drugs

Volgens de gemeente veroorzaken de vaste gasten van het café regelmatig overlast rondom de wedstrijden van Willem II. Belangrijkste reden daarvoor is overmatig drankgebruik in combinatie met het gebruik van harddrugs.

‘Cafébezoek in Tilburg moet gezellig en veilig zijn. Harddrugs horen daar gewoonweg niet bij. Voldoende reden om keihard op te treden’, aldus Opstelten donderdag.

Reageer op dit artikel