Swingeravonden in café onder de loep

Swingeravonden in café onder de loep

Op horecacentratiegebied De Korenmarkt in het centrum van Arnhem is commotie ontstaan over vermeende seksuele handeling in café Stout. Het gaat om zogeheten swingersavonden waarbij paren flirten met andere stellen.

De gemeente heeft kenbaar gemaakt de meet-and-greetavonden nauwlettend te gaan volgen. Dit naar aanleiding van berichten dat er tijdens de avonden seksuele handelingen plaatsvinden.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Arnhem zijn seksuele handelingen in een horecabedrijf volgens de Drank- en Horecawet en de Algemene Plaatselijke Verordening niet toegestaan.

Eigenaar Joop Reerink van café Stout laat in de regionale krant De Gelderlander weten dat er in zijn bedrijf niets gegeurt wat het daglicht niet kan verdragen. ‘De feesten zijn niet ordinair, wel prikkelend’, aldus Reerink, die door de manager Veiligheidszaken van de gemeente Arnhem op het matje is geroepen.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.