nieuws

Teleurgesteld KHO twijfelt over cassatie na rookvonnis

Café

Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) is zwaar teleurgesteld over de uitspraak van het gerechtshof in Arnhem dat roken verboden is in kroegen met en zonder personeel. KHO zegt zich te beraden op de toekomst.

Teleurgesteld KHO twijfelt over cassatie na rookvonnis

‘Ronduit teleurstellend’, laat Ton Wurtz van KHO in een eerste reactie weten. ‘Het is verrassend dat de rechter al onze argumenten, zoals die van het gelijkheidsbeginsel, zo van tafel veegt’.

KHO gaat de uitspraak analyseren en bestuderen. ‘We moeten maar eens goed kijken naar het vonnis en kijken of we in cassatie gaan. Wellicht beweegt de politiek voor die tijd’.

Bij het wel of niet in cassatie gaan tegen de uitspraak speelt de financiële situatie van de stichting een serieuze rol. Door de slepende juridische strijd is een behoorlijk gat geslagen in de oorlogskas van KHO.

Wurtz stelt verder dat het op zijn minst opzienbarend is dat de advocaat-generaal die maanden geleden de zaak teruggaf aan het gerechtshof in Arnhem, werkzaam is voor de Arnhemse rechtbank. ‘Het zou natuurlijk toeval kunnen’, aldus Wurtz.

Donderdag besloot het gerechtshof in Arnhem dat het rookverbod van juli 2008 in de aangepaste Tabakswet zo moet worden uitgelegd dat roken verboden is in kroegen met en zonder personeel. Volgens het hof moet, zolang de volksvertegenwoordiging in Den Haag de wet niet verandert, de asbak van tafel.

Het gerechtshof in Arnhem legde de cafés Victoria uit Breda en De Kachel uit Groningen ieder een boete van 1.200 euro op wegens overtreding van het verbod.

Reageer op dit artikel