nieuws

Terras Boterlap mogelijk in het nauw door beleidsnota

Café

De terrasregels in Harderwijk gaan zeer waarschijnlijk op de schop. Voor de kersverse nummer één in de Misset Horeca Lipton Ice Terras Top-100, café De Boterlap, kan dit gevolgen hebben.

Terras Boterlap mogelijk in het nauw door beleidsnota

De Stentor meldt op haar site dat de gemeente Harderwijk nieuwe terrasregels wil opstellen om de allure van de Markt, waar onder andere ook De Boterlap is gevestigd, te vergroten. Eén van die regels is dat het voor cafés niet meer is toegestaan om in de grond verankerde parasols te gebruiken.

En dat zijn nu net parasols die café De Boterlap gebruikt. Juist om struikelen van terrasgasten te voorkomen. Die kans bestaat wel wanneer stenen terrasvoeten worden gebruikt, zoals de gemeente nastreeft.

Voorzitter Ton Willekes van de Horeca Ondernemers Markt (HOM) is verbaasd over de gemeente. ‘We willen allemaal mooiere terrassen met beter meubilair. Maar het is handiger om eerst draagvlak te vinden en dan regels op te stellen’, aldus Willekes in de regionale krant.

Willekes doelt op het opstellen van een beleidsnota met regelingen, zonder overleg met de horeca. Op 24 augustus bespreken de horecaondernemers in Harderwijk het beleid met wethouder Henk Schipper.

Café De Boterlap werd enkele weken geleden uitgeroepen tot nummer één in de Misset Horeca Lipton Ice Terras Top-100, de ranglijst met honderd beste horecaterrassen van Nederland.

Reageer op dit artikel