nieuws

Terrascontroleurs bedreigd

Café

Ambtenaren die controleren of de terrasregels in Amsterdam worden nageleefd krijgen steeds vaker te maken met boze gasten. Gasten schelden de controleurs uit of bedreigen ze zelfs. Horecaondernemers gaan volgens de gemeente echter goed om met de regelgeving.

Terrascontroleurs bedreigd

‘Klanten stellen zich agressief op tegen de controleurs. Ze worden uitgescholden en er wordt geduwd en getrokken. In een enkel geval is er zelfs een handhaver bedreigd, laat een woordvoerder van Stadsdeel Centrum weten.

De bedreigingen begonnen na alle publiciteit over de omstreden terrasregels in Amsterdam. Of horecaondernemers zich aan de regels houden, wordt gecontroleerd door boa’s, bijzondere opsporingsambtenaren. Zij voeren hun functie uit in uniform en zijn zo herkenbaar voor het publiek.

De Amsterdamse Burgemeester Job Cohen heeft al laten weten dat agressie absoluut onacceptabel is.

Ondernemers fel tijdens terrasdemonstratie (video)

Reageer op dit artikel