nieuws

Terrasprijzen Nijmegen stijgen het hardst

Café

Twee fluitjes, twee rosé en twee fris alstublieft.’ ‘Dat is dan 12 euro 85.’ ‘Wat? Vorig jaar was het nog 12 euro en vijf cent!?’ Een mogelijk scenario op een Nijmeegs terras. Jaarlijks onderzoek naar terrasprijzen in ons land wijzen de Waalstad als hardste stijger aan. Terrassen in de randstad blijven de duurste.

Terrasprijzen Nijmegen stijgen het hardst

Elk jaar in de zomer vergelijkt horeca adviesbureau Van Spronsen en Partners de prijzen van een rondje in 21 steden in ons land. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag betaalt men, net als voorgaande jaren, het meest.

Als standaard werd overal hetzelfde rondje besteld: 2 fluitjes bier, twee glazen rosé en twee fris. Prijzen varieerden van 15,10 euro in Amsterdam tot 12,10 in Dordrecht.

Ten opzichte van vorig jaar zijn de prijzen gemiddeld met 3 procent gestegen. Uitschieters hierin zijn Nijmegen en Zoetermeer, waar het rondje ruim 6 procent duurder is dan in 2006. In Breda en Dordrecht stegen de prijzen het minst, respectievelijk 0,4 en 0,6 procent.

Reageer op dit artikel