nieuws

‘Tevreden over rookdemonstratie

Café

De Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) zegt tevreden te zijn over de rookdemonstratie op het Malieveld in Den Haag afgelopen zaterdag. De demonstratie verliep over het algemeen rustig. Wel was er een incident rondom Tweede Kamerlid Van Gerven van de SP.

‘Tevreden over rookdemonstratie

Van Gerven werd bekogeld met bier en aanstekers toen hij het woord wilde voeren. De SP’er wilde pleiten voor een financiële tegemoetkoming voor kleine horecabedrijven, maar joelende mensen ontnamen hem het woord.

‘Maar ja, hij is wel vóór het rookverbod’, zei Rita Verdonk van TON, die stelde dat Van Gerven gewoon had moeten kunnen spreken. Volgens HierMagHetWel.nl speelde Verdonk vooral in op emotie door te zeggen de borrel, sigaret en gezelligheid in cafés te missen.

Minister Klink was zelf niet aanwezig op het Malieveld. De minister was ziek en stuurde een ambtenaar naar de rookdemonstratie. Die verklaarde tegenover HierMagHetWel.nl dat alles wat gezegd is ‘op het ministerie in een vergadering zal worden meegenomen’.

KHO telde ongeveer 7.000 mensen die zaterdagmiddag naar Den Haag kwamen om te demonstreren tegen het rookverbod.

Reageer op dit artikel