nieuws

Tevredenheid principeakkoord cao Heineken

Café

Bestuurder Frans van de Veen van de CNV BedrijvenBond is tevreden over het principeakkoord zoals dat er nu ligt. In de cao voor 15 maanden is een loonsverhoging afgesproken van in totaal 4,5 procent. Er komt een pilot waarbij werknemers meer invloed krijgen op hun werktijden.

Tevredenheid principeakkoord cao Heineken

‘In deze moeilijke tijden is het goed te zien dat er ook bedrijven zijn zoals Heineken, die met een eerlijke loonsverhoging komen en belang hechten aan de zeggenschap van werknemers’, Aldus Van de Veen.

Budget voor loopbaanbegeleiding

Ook krijgen werknemers een employability budget van 750 euro voor 3 jaar, te besteden aan loopbaanbegeleiding. Verder is er afgesproken dat Heineken 15 werkervaringsplaatsen gaat openstellen voor jongeren die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Van de Veen vindt het wel jammer dat het niet gelukt is om de positie van uitzendkrachten in deze cao te verbeteren. Aankomende week wordt het principeakkoord voorgelegd aan de vakbondsleden.

Reageer op dit artikel