nieuws

Texels Bock lekkerste van Nederland

Café

Texels Bockbier is het lekkerste bockbier van Nederland. Dit bleek afgelopen weekend uit een proeverij die werd gehouden in de bierbrouwerij De Koningshoeve in Berkel-Enschot. De proeverij is een initiatief van het biergilde De Dubbele Arend uit Purmerend en het Geheim Genootschap Arendsnest uit Amsterdam.

Texels Bock lekkerste van Nederland

De proeverij Het lekkerste bockbier van Nederland stamt uit oktober 2001. Sindsdien proeven de twee biergildes blind diverse bieren. Dit schrijft Proostmagazine.

Tijdens de editie van 2009 werden 42 Nederlandse bockbieren geproefd, alle van de fles, door een panel van 122 proevers uit het hele land. In de categorie standaard bockbier werd Texels Bock als lekkerste bockbier beoordeeld. In de categorie zwaar bockbier (7 procent alcohol vol. of meer) smaakte de Burg Winterbok de proevers het beste.

De ranglijst:

1. Texels Bock

2. Budels Herfstbock

3. Burg Herstbok

4. Hertog Jan Bockbier

5. La Trappe Bockbier

6. Scheldebrouwerij Wildebok

Zwaar bier

1. Burg Winterbok

2. Brand Dubbelbock

3. Emelisse Herfstbock

4. SNAB IJsbock

5. Texels Stormbock

6. Winterse Christoffel Bok

Reageer op dit artikel