nieuws

Texelse cafés geraakt door brand

Café

Drie cafés in het Texelse uitgaansgebied in De Koog zijn geraakt door brand. Café Sjans brandde volledig uit. Twee naast gelegen cafés, waaronder het bekende Proeflokaal van Texel, liep brandschade op.

Texelse cafés geraakt door brand

Dat meldt De Telegraaf. Het derde cafés met schade is café De Wijsneus. Dit bedrijf liep waterschade op.

De brand ontstond woensdagavond in café Sjans, nadat de open haard was aangestoken. Snel daarna ontstond een schoorsteenbrand. De aanwezige gasten probeerden tevergeefs de vlammen te doven met een brandblusser.

Het hele pand brandde uit. Het naastgelegen Proeflokaal van Texel liep brandschade op. Café De Wijsneus waterschade. Bij de brand werd één persoon behandeld door ambulancepersoneel omdat hij rook binnen had gekregen.

Reageer op dit artikel