nieuws

The Mansion in Amsterdam dicht

Café

The Mansion in Amsterdam is dicht. Op last van de rechter is het pand aan de Hobbemastraat, waar jaren geleden toprestaurant Vossius tijdelijk zat, ontruimd.

The Mansion in Amsterdam dicht

Reden van de sluiting is een grote huurachterstand van de uitbaters van The Mansion bij vastgoedeigenaar Michael van de Kuit. Van de Kuit laat op Quotenet.nl weten dat hij verwacht binnen enkele maanden het pand weer te hebben verhuurd.

Nachtclub The Mansion startte in 2004. Een van de oprichters was BN’er Johnny de Mol. De Mol trok zich in 2007 terug. In datzelfde jaar ging The Mansion failliet waarna een doorstart volgde onder leiding van Hans Kortlevers en Norbert Waaijer.

PC Hooftstraat

Pandeigenaar Van de Kuit zegt de sluiting van The Mansion vervelend te vinden voor de huurders. ‘Maar de huidige economie brengt nu eenmaal ook dit soort dingen met zich mee. Aan de andere kant biedt deze situatie ook weer kansen voor nieuwe ondernemers’, aldus Van de Kuit tegenover Quote.

Van de Kuit verwacht dat het pand binnen enkele maanden weer is verhuurd. ‘Het is heel goed mogelijk dat het pand dan een combinatie van horeca en winkel zal gaan vervullen, uiteraard passend bij het aanbod van de nabijgelegen PC Hooftstraat’.

Voor The Mansion was restaurant Vossius gevestigd in het pand aan de Hobbemastraat. Vossius was een creatie van topkok Robert Kranenborg en gastheer wijlen John Vincke. Het ambitieuze restaurant redde het niet en ging failliet.

Reageer op dit artikel