nieuws

Tijdgebrek Rotterdammers voor uitgaan

Café

Rotterdammers hebben steeds minder tijd. Een derde geeft aan te weinig vrije tijd te hebben. Gemiddeld zeggen Rotterdammers ongeveer twintig uur voor zichzelf te hebben per week. Geen goed nieuws voor de horeca dus.

Tijdgebrek Rotterdammers voor uitgaan

Dat blijkt donderdag uit onderzoek van de gemeente over 2005. Uit tijdgebrek bezoeken zij steeds minder vaak een plein, park of kinderboerderij. Ook zetten zij steeds minder frequent een voet over de drempel van een wijkgebouw of buurthuis.

Daarentegen deed bijna 60 procent van de Rotterdammers in 2005 aan sport. Dat is ongeveer evenveel als het jaar ervoor. Driekwart bezocht een culturele voorstelling. De meeste (57 procent) mensen gingen naar de film.

In het onderzoek naar de vrijetijdsbesteding van Rotterdammers van 13 tot 75 jaar gaven de inwoners aan over het algemeen (zeer) tevreden zijn over het wonen in hun stad. In 2003 zeiden de ondervraagden dat veel minder te zijn. Deze terugval blijkt dus van tijdelijke aard te zijn, aldus de gemeente.

Reageer op dit artikel