nieuws

Tilburgse horeca woest op Vreeman

Café

De Tilburgse horeca is woedend op burgemeester Ruud Vreeman. Aanleiding is een brief van de burgemeester waarin Vreeman dreigt de horeca hard aan te pakken wanneer jongeren dronken worden ‘gevoerd’. Recent ontstond er een massale knokpartij met beschonken jongeren bij een zaak van McDonald’s.

Tilburgse horeca woest op Vreeman

Onfatsoenlijk noemt voorzitter Coran van Iersel van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) afdeling Tilburg de actie van Vreeman. ‘Wij hebben tweemaal in de maand overleg met de gemeente en nu krijgen we onaangekondigd zo’n brief. De wijze van communiceren deugt niet en de inhoud van de brief slaat nergens’, raast Van Iersel in de regionale krant BN/DeStem.

De burgemeester stelt dat uit politierapporten blijkt dat de overlast, crimineel gedrag en vechtpartijen rechtstreek voortkomen uit happyhours bij horecazaken. Vreeman hekelt daarbij vooral dat er volgens hem alcohol wordt geschonken aan jeugd jonger dan zestien jaar.

Van Iersel kan niets met de bewering van Vreeman. Van Iersel: ‘Het is wel heel kort door de bocht om de horeca de schuld te geven, als je weet dat ze op sommige plekken met de flessen sterke drank aan de mond staan in te drinken’.

Naast de horeca richt Vreeman zich ook aan ouders van jongeren in kwestie. ‘Hoe kan het toch dat kinderen van 14 en 15 jaar en soms zelf jonger rondom deze kroegen hangen en zich misdragen? Weten ouders dat hun kind daar is en in sommige gevallen alcohol of zelfs te veel alcohol drinkt?’, vraagt Vreeman zich af.

Enige tijd geleden liep samenscholing van jongeren volledig uit de hand. In een zaak van McDonald’s op het Piusplein in het centrum gingen meerdere jongeren met elkaar op de vuist na vermeend drankgebruik. Voor Vreeman en veel omwonende was dit de bekende druppel, waarna de gepeperde brief van de burgemeester volgde.

Reageer op dit artikel