nieuws

Toch geen pistool aan de bar in Tennessee

Café

Een Amerikaanse rechter heeft vrijdag een wet geblokkeerd die toestond dat mensen in de staat Tennessee met revolvers in kroegen en restaurants mochten zitten waar alcohol wordt geschonken. Voorwaarde was dat minstens de helft van inkomsten van de etablissementen uit de verkoop van eten komt. De rechter oordeelde dat dit ‘onredelijk vaag’ is.

Toch geen pistool aan de bar in Tennessee

Amerikaanse media berichtten, dat een aantal restauranteigenaren een proces had aangespannen, omdat volgens hen wapenbezitters niet kunnen beoordelen of een zaak aan de criteria van de betreffende wet voldeed. ‘Welke burger weet dat nou?’, zei een van de restauranteigenaren tijdens de zitting. ‘Als je de verkeerde keuze maakt houd je je dus niet aan de wet!’ De rechter ging hier in mee.

De nieuwe wet ging in juli in. Van de meer dan zes miljoen inwoners van Tennessee hebben ongeveer 257.000 mensen een wapenvergunning.

Reageer op dit artikel