nieuws

Toch voetbal op megaschermen in Amsterdam

Café

In Amsterdam kunnen voetballiefhebbers de kwartfinales van het WK voetbal toch op megaschermen in de stad bekijken. De gemeente maakte dinsdag bekend onder strikte voorwaarden toch schermen in de stad toe te staan.

Toch voetbal op megaschermen in Amsterdam

‘Horecaondernemers moeten voor dinsdagavond een vergunning aanvragen en woensdagochtend een veiligheidsplan indienen’, legt een zegsman van de gemeente uit. ‘Diegene die de vergunning aanvraagt, is primair verantwoordelijk voor een veilig en ordelijk verloop.’

De gemeente Amsterdam wilde tot nu toe vanwege veiligheidsredenen niets weten van megaschermen in de stad. Waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher gaf eerder aan de mogelijkheden opnieuw te bekijken als Nederland verder zou komen dan de achtste finales in Zuid-Afrika.

Reageer op dit artikel