Ton Poppes nieuwe voorzitter KHN Amsterdam

Ton Poppes nieuwe voorzitter KHN Amsterdam

Hij was al de enig overgebleven kandidaat, en nu is zijn aantreden bevestigd: Ton Poppes is door de leden van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland gekozen tot voorzitter. Hij volgt de in november vertrokken Paul Hermanides op.

Poppes is al vijfentwintig jaar eigenaar van discotheek Escape en café De Kroon aan het Rembrandtplein, en is dus goed bekend met de Amsterdamse horeca. Hij heeft goede contacten binnen de gemeente en stadsdelen, en vertegenwoordigde de afgelopen 5 jaar de Amsterdamse discotheken binnen KHN. Hij hield zich daar met name bezig met de dossiers discriminatie, ventilatiesystemen voor het rookverbod en de herinrichting van het Rembrandtplein.

Tijdens de algemene ledenvergadering op 10 februari werd Poppes, de enig overgbleven kandidaat, benoemd tot voorzitter. Hij neemt de hamer over van Paul Hermanides, die vijf jaar de hoofdstedelijke afdeling voorzat, maar zijn laatste termijn niet volmaakte en in november aftrad.

Poppes is benoemd voor een periode van drie jaar. Onder zijn voorzitterschap zal KHN zich de komende jaren vooral inzetten op vermindering van het aantal gemeentelijke regels, laat de kersverse voorzitter weten. Daarnaast wil hij opkomen voor de kleine ondernemers en het belang van goede horecavoorzieningen benadrukken bij de stadsdelen en gemeentelijke diensten. ‘Bij Economische Zaken zit wel tussen de oren dat wij een behoorlijke duit in het zakje doen en bijdragen aan de sociale samenhang in de stad. Nu de andere diensten nog. Wij leven van gastvrijheid, en moeten geen onnodige ambtelijke hordes moeten lopen om ons werk goed te kunnen doen’, aldus Poppes.