nieuws

Top 100 Café Ome Ko mogelijk ook op slot

Café

Ome Ko in Muiden is mogelijk het volgende slachtoffer in het slepende conflict tussen Heineken en Sjoerd Kooistra. Op 1 juni dient een rechtzaak waar Heineken eist dat de fikse huurachterstand meteen wordt overgemaakt. Zo niet, dan zal het Top 100 café op slot gaan.

Top 100 Café Ome Ko mogelijk ook op slot

Als niet snel een huurachterstand van rond de € 60.000,- – wordt overgemaakt zal Heineken de sluiting eisen van Ome Ko in Muiden. Het bekende café – nummer 79 in de Café Top 100 – is hiermee het volgende slachtoffer in de slepende ruzie tussen horecatycoon Sjoerd Kooistra en bierbrouwer Heineken.

Heineken’s woordvoerder Hans Sjouke Koopal zegt: ‘Heineken is pandeigenaar en heeft oorspronkelijk een contract afgesloten met ‘De Verenigde Horecabedrijven ’s Hertogenbosch.’ Later is de naam gewijzigd in ‘Dantzig aan de Amstel’. Van die BV hebben we het geld tegoed. De directeur daarvan is Grietje van der Veen, nicht van Kooistra. Omdat Dantzig aan de Amstel uiteindelijk weer van Kooistra en Plasssania is dat de reden dat we ook tegen hem en Plassania Beheer een kort geding hebben aangespannen. Met de exploitant van Ome Ko zelf hebben we geen onenigheid. Die relatie is goed.’

Niet blij met commotie

Ome Ko eigenaar Ruurd Kleuver is niet blij met alle commotie rondom zijn zaak. ‘Wij huren van Plassania, daar komt onze rekening vandaan. Wat daar verder nog aan BV’s tussen zitten, geen idee.’

Kleuver zelf heeft geen huurachterstand en heeft inmiddels contact gezocht met Heineken. ‘Daar is best wat mee af te spreken. Voor mij is het ook een optie om direct aan Heineken te gaan betalen. Iets wat volgens mij veel meer huurders van horecabedrijven wel zouden willen. Ze weten wat we afnemen en het scheelt ook nog in de korting die ze nu aan Kooistra geven. Het is wel even schrikken ja, deze berichten. Ik heb Ome Ko in drie jaar tijd van een verlopen hut weer helemaal op de rails gekregen. Ik heb niet al die uren per week voor niets gewerkt. De hele inventaris is van mij. Dan zou het toch zuur zijn als de zaak op slot gaat. Zowel met Sjoerd als met Heineken wil ik doorgaan. Voor mij is het belangrijkste dat de voordeur openblijft. Juni is voor mij geen maand om te verliezen.’

Reageer op dit artikel