nieuws

Top-100 meest gastvrije bedrijven in aantocht

Café

Heineken en Vrumona hebben zich voor lange tijd gebonden aan het Gastvrijheidsgilde. Gevolg van de samenwerking is een nieuwe gids met de honderd meest gastvrije horecabedrijven.

Top-100 meest gastvrije bedrijven in aantocht

Woensdagmiddag werd het contract tussen de drankbedrijven en het Gastvrijheidsgilde getekend op de Horecava in Amsterdam. De handtekening werd gezet door voorzitter Ton Ververs van het Gastvrijheidsgilde, Erik Schuckink Kool van Heineken en Stijn Groenink van Vrumona.

Het gaat om een contract voor onbepaalde tijd. Wel wordt er elk jaar geëvalueerd. De samenwerking levert het Gastvrijheidsgilde jaarlijks 2.500 euro in de clubkas op. ‘Maar het gaat vooral om het elkaar kunnen versterken’, zegt voorman Ton Ververs van het Gastvrijheidsgilde.

Supercontract

Ververs: ‘Het is een supercontract. Ze ondersteunen Welkom 2010, een gids met de top-100 van gastvrijheid. Twintig inspecteurs gaan aan de hand van 75 vragen over gastvrijheid bedrijven beoordelen. Dit kunnen restaurants, hotels, maar ook cafetaria’s zijn. Gastvrijheid staat centraal’.

Naast een gids kunnen de leden van het Gastvrijheidsgilde korting krijgen op workshops en trainingen van Heineken en Vrumona. ‘Gastvrijheid is een belangrijke pijler voor het merk Heineken. We ondersteunen graag niet-commerciële partijen. De Top-100 van meest gastvrije horecabedrijven is één van de speerpunten van onze vriendschap. We kunnen beiden van elkaar leren’, aldus Schuckink Kool.

Reageer op dit artikel