nieuws

Topdisco’s verdacht van discriminatie

Café

De Rotterdamse Antidiscriminatieraad (Radar) schakelt burgemeester Opstelten in om Ladies Nights, zoals gehouden bij de populaire zaken Baja Beach Club en Hollywood Music Hall, een halt toe te roepen. Volgens Radar worden mannen door de voorkeursbehandeling van vrouwen gediscrimineerd.

Topdisco’s verdacht van discriminatie

Dat zegt Cyriel Triesscheijn van Radar in het Algemeen Dagblad. Het houden van Ladies Nights is volgens hem in strijd met de Wet Gelijke Behandeling en moet daarom worden afgeschaft. Bij Ladies Nights mogen vrouwen gratis naar binnen, terwijl mannen moeten betalen.

‘Bij ons zijn dit jaar al vier klachten binnengekomen van mannen die zich gediscrimineerd voelen. Wij willen vooral een signaal aan de burgemeester afgeven’, aldus Triesscheijn in het AD. Triesscheijn hoopt dat Opstelten de betrokken discotheken wijst op eventuele gevolgen voor hun vergunning wanneer ze doorgaan met Ladies Nights.

Radar ziet kansen, gesterkt door een incident met de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD Rijnmond). Die diende onlangs een klacht in over de voorkeursbehandeling van vrouwen bij Hollywood Music Hall en de Baja Beach Club en werd hierbij door de Commissie Gelijke Behandeling in het gelijk gesteld.

Reageer op dit artikel