nieuws

Topkok inspireert winnaar NK Latte Art

Café

Het Nederlands Kampioenschap Latte Art is een prooi geworden voor Onno van Zanten. De barista van Piazza d’Oro deed zijn inspiratie op in bij ’t Brouwerskolkje in Overveen, in de sterkeuken van de ‘moleculaire topkok’ Moshik Roth.

Topkok inspireert winnaar NK Latte Art

Van Zanten, eveneens medewerker van de koffieworkshop op deze site, was zichtbaar aangedaan met de titel en kon het maar nauwelijks geloven. ‘Geweldig. Heerlijk. Ik had wel iets meer kunnen geven, had ik het idee achteraf. Maar het heeft goed uitgepakt.’

baarde opzien tijdens het NK Latte Art in de Central Studios in Utrecht door culinair uit te pakken. In de voorbereiding op het kampioenschap zocht hij inspiratie in de keuken van een sterrestaurant.

‘Ik heb lang in de keuken gestaan met Moshik Roth. Die heeft me enorm geholpen. Ik heb hem daar onwijs dankbaar voor. We hebben moleculaire gerechtjes gemaakt voor bij de koffie’, aldus Van Zanten.

Tweede werd debutante en thuisspeelster Nicole de Zeeuw van Gutenberg in Utrecht met haar Ethiopische koffie Gerbicho Leila. Gevolgd door Nick Pruis van Baristini/Mocca d’or. Pruis deed voor de vierde maal mee en liet zich begeleiden door speciaal voor dit kampioenschap gecomponeerde muziek.

Klik hier voor een videoverslag van het NK.

Reageer op dit artikel