nieuws

Topmanager Heineken wordt wijnimporteur

Café

Eric Strietman, voormalig topmanager bij Heineken heeft een carrière switch gemaakt. Hij heeft een importeur van Italiaanse wijn overgenomen. Vorig jaar verviel de functie van Logistiek Manager speciaal bier van Strietman.

Topmanager Heineken wordt wijnimporteur

Eric Strietman (52) stamt uit een geslacht van wijninkopers. Hij belandde bij de brouwer toen deze de groothandel van zijn familie inlijfde. ‘Ze zaten toen om mij te springen. Er was een tekort aan managers. Maar de tijden zijn veranderd. De afzet aan de horeca loopt al jaren terug.’

Heineken

Echt rouwig over het afscheid van Heineken is hij niet. ‘Ik had daar veel personeel aan mijn broek hangen. Dat geeft een hoop gedoe en leidt af van het echte werk.’ Nu is hij vrij man en kan zijn eigen gang gaan. De herwonnen vrijheid gebruikt hij voor een terugkeer naar zijn oude vak: het leveren van wijn aan horecagelegenheden.

Strietman gaat verder met Importeur ‘De Stadswijnen’, zo meldt het Financiele Dagblad. De overname behelst de merknaam en een beperkte omzet.

Reageer op dit artikel