nieuws

Tot 2.000 horecazaken dicht in twee jaar

Café

De afgelopen twee jaar hebben tussen de 1.500 en 2.000 horecagelegenheden hun zaak moeten sluiten. De harde sanering treft vooral de cafésector. Dat blijkt uit een rondgang die Misset Horeca maakte langs brouwers en makelaars.

Tot 2.000 horecazaken dicht in twee jaar

Directe oorzaak van de sanering zijn de forse omzetdalingen van de afgelopen twee jaar. Vooral de cafésector is hard getroffen door de crisis. In 2009 daalde de omzet in de natte sector met 8 procent, dit jaar wordt een daling verwacht van nog eens 5 procent.

Volgens horecamakelaar Lukas Arends vallen de hardste klappen aan de onderkant van de markt. Arends in de Misset Horeca van 15 oktober: ‘Bedrijven met een omzet van 130.000 euro kregen de afgelopen jaren omzetdalingen van 20 procent voor de kiezen. Dan kom je op een niveau dat je de huur en personeel niet meer kunt betalen’.

Hhorecadirecteur Wouter Fijnaut van Heineken denkt dat de huidige sanering zeker nog een tijd door. Er is volgens hem sprake van een groei van financiële problemen in de natte sector.

Tip

In de Misset Horeca van 15 oktober een uitgebreid verhaal over de sanering in de horeca.

Reageer op dit artikel