nieuws

Trend in VS: echtscheidingsfeestjes

Café

Bars, clubs en zalencentra in Amerika hebben een nieuwe feesttrend ontdekt. Steeds meer Amerikanen willen een echtscheidingsfeestje houden. Er is in de VS zelfs een nieuwe dans voor verzonnen.

Trend in VS: echtscheidingsfeestjes

De nieuwe dans heet Breakdance. Al heeft het niets te maken met de gelijknamige lenige capriolen die kleurlingen in de jaren tachtig lieten zien. Breakdance heeft van doen met het Amerikaanse fenomeen break-up. Ofwel (echt)scheiding. De bars, clubs en zalencentra in de VS varen wel bij de nieuwe feesttrend.

België heeft breekdans

De Divorce parties zijn razend populair in de VS: velen zijn daar blijkbaar gelukkig gescheiden en willen dat met hun vrienden vieren. De trend is zelfs overgeslagen naar België. In Vlaanderen worden steeds meer echtscheidingsfeestjes gehouden. Daar heet de openingsdans op een dergelijke party de breekdans. Radiozender Be One zendt vrijdag zelfs de eerste Breekdans Top 10 uit. Onder meer ‘I will survive’ van Gloria Gaynor, ‘Ik leef niet meer voor jou’ (Marco Borsato) en D.I.V.O.R.C.E. van Tammy Wynette zijn genomineerd.

Reageer op dit artikel