nieuws

Tsjetsjenië wil Red Bull verbieden

Café

De Russische deelrepubliek Tsjetsjenië wil energiedrankjes als Red Bull verbieden voor jongeren onder de 18 jaar. De Volkskrant schrijft dat het lokale ministerie van Volksgezondheid dat heeft voorgesteld.

Tsjetsjenië wil Red Bull verbieden

De drankjes zouden onislamitisch en gevaarlijk voor de gezondheid zijn, net als bier.

Reacties

De inwoners van het gebied – ongeveer 1,1 miljoen – reageerden verschillend, aldus de Volkskrant. Conservatieve mensen juichten het plan toe, terwijl anderen er van balen. De krant citeert een inwoner: ‘Er wordt de laatste tijd teveel aan banden gelegd.’

Alcohol

In de deelrepubliek kan alleen ’s ochtends alcohol worden gekocht, zijn eetgelegenheden tijdens de Ramadan gesloten en moeten vrouwen op publieke plaatsen sluiers dragen.

Reageer op dit artikel