nieuws

Twijfels over alcohollessen basisscholen

Café

De Stichting Alcoholpreventie (STAP) heeft twijfels over het jongste plan van basisscholen in Hardenberg om scholieren uit groep 7 en 8 les te geven over de gevaren van alcohol. STAP vreest dat scholieren alcohol hierdoor juist interessant gaan vinden.

Twijfels over alcohollessen basisscholen

Dat laat STAP-directeur Wim van Dalen weten in De Telegraaf. Basisscholen in Hardenberg hebben het plan opgevat om scholieren uit groep 7 en 8 tijdens speciale lesuren te waarschuwen voor de gevaren van alcohol.

De gemeente Hardenberg, die de lessen betaalt, maakt zich zorgen het steeds jonger drinken van alcohol. ‘Omdat overmatig gebruik van alcohol grote invloed heeft op de ontwikkeling van de hersenen van jonge mensen, komen we nu preventief in actie’, aldus een gemeentewoordvoerder in de ochtendkrant.

Het lesmateriaal wordt aangeleverd door het Trimbos Instituut. Het plan is om de voorlichting structureel in te zetten. Docenten werken graag mee met de extra lessen omdat zij zich zorgen maken over het alcoholgebruik onder jongeren, meldt de gemeente Hardenberg.

Reageer op dit artikel