nieuws

Uitgaanspubliek belaagt ambulance

Café

In een uitgaansgebied in Vlaardingen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten lichtgewond geraakt, nadat ambulancebroeders hulp van de politie hadden ingeroepen omdat ze zich bedreigd voelden. Dat meldde een woordvoerder van de politie.

Uitgaanspubliek belaagt ambulance

Het ambulancepersoneel was toegesneld om een mogelijk bewusteloos persoon te helpen aan de Westhavenkade. De man zou gewond zijn geraakt door een vechtpartij. Om nog onbekende redenen dreven boze omstanders de broeders in het nauw en werden ruiten van hun ambulance in geschopt. Toen politiemannen te hulp kwamen keerde een menigte van ongeveer 250 man zich tegen hen.

Een agent werd geraakt door glaswerk dat vanuit de menigte werd gegooid. Een andere politieman kreeg een vuistslag in het gezicht van een omstander en is naar een ziekenhuis overgebracht. De politie heeft twee mannen van 20 en 21 jaar uit Vlaardingen en Schipluiden aangehouden wegens het niet voldoen aan bevel of vordering. Het opstootje begon even na middernacht. Na ruim een uur waren de gemoederen redelijk bedaard. De politie zette ook honden in.

Reageer op dit artikel