nieuws

Uitspraak rookverbod woensdag

Café

De voorzieningenrechter in Den Haag spreekt zich woensdag uit over de vraag of het rookverbod voor horecaondernemers met een kleine zaak moet worden opgeschort. Dinsdag diende een kort geding, dat was aangespannen door de Stichting Red de kleine horecaondernemer.

Uitspraak rookverbod woensdag

Volgende week woensdag volgt een tweede uitspraak. Dan bepaalt de rechter of het rookverbod geldingskracht houdt voor deze specifieke groep horecaondernemers.

Het rookverbod in de horeca is sinds dinsdag 1 juli van kracht. De laatste maanden voor het verbod werd de oproep om een verbod voor kleine cafés te schrappen, steeds luider. Enkele weken geleden werd de Stichting Red de kleine horecaondernemer opgericht. Het eerste wapenfeit van de stichting is een rechtszaak tegen de staat.

Meer weten over het rookverbod? Bekijk dan onze speciale rookpagina.

Reageer op dit artikel