nieuws

Uitspraak zaak Kooistra vs Heineken eind maart

Café

Sjoerd Kooistra heeft volgens Heineken zeven miljoen euro aan het zicht onttrokken die eigenlijk aan de bierbrouwer zou toebehoren. Dat zegt de advocaat van Heineken in een kort geding tussen de brouwer en de horecatycoon. De uitspraak wordt op 31 maart verwacht.

Uitspraak zaak Kooistra vs Heineken eind maart

Advocaat S. van der Zwan stelt dat een wirwar aan vennootschappen ervoor hebben gezorgd dat Kooistra zeven miljoen euro aan het zicht heeft onttrokken. Het gaat om de Amsterdamse horecabedrijven Dante, Luxembourg, April en New York Steakhouse.

Heineken eiste in het kort geding van woensdag deze vier Amsterdamse zaken te kunnen ontruimen. ‘De strategie van Kooistra is om zo lang mogelijk te praten en te procederen om die zeven miljoen euro nog jarenlang aan zijn bedrijfskapitaal toe te kunnen voegen’, aldus Van der Zwan op de site van Quote.

De advocaat van Sjoerd Kooistra, Oscar Hammerstein, reageerde hierop bij Quote: ‘Heineken huurt voor 432.000 euro per jaar een pand, café Luxembourg, en treft vervolgens geen enkele regeling om zelf weer huur te innen’.

De uitspraak van het kort geding is 31 maart.

Reageer op dit artikel