nieuws

Urineklacht cafés van tafel geveegd

Café

De horecaondernemers in het centrum van Brugge hebben nul op rekest gekregen. Ze verzochten een eind te maken aan de paardenstandplaats op de Markt. Veel terrasgasten klaagden over stank van paardenurine.

Urineklacht cafés van tafel geveegd

Maar het bestuur van de gemeente Brugge heeft de eis van de horeca van tafel geschoven. De standplaats van de paarden met koets op de Markt blijft daarmee behouden. Wel komt er een bijkomend rooster voor afvoer van de Markt. Verder blijft de afspraak bestaan dat er regelmatig met water wordt gesproeid.

Bezoekers van de vele terrassen op het historische stadsplein klaagden over de urinegeur van paarden. Volgens horecaondernemers blijven veel toeristen weg en kost dit de talrijke cafés aan het plein de nodige omzet. Volgens de horeca-uitbaters is het zinloos om een poetsploeg in te zetten. De enige oplossing is verplaatsing van de aan- en afvoerplaats van paarden naar een ander deel van de stad.

Reageer op dit artikel