nieuws

Vaker omzetdaling kleine cafés

Café

Kleinere cafés melden vaker een daling van de omzet dan grotere. Dat concludeert TNS NIPO uit een onderzoek onder ruim duizend horecazaken dat is uitgevoerd in opdracht van minister Ab Klink van Volksgezondheid.

Vaker omzetdaling kleine cafés

Van de ondervraagde cafés geeft 62 procent aan dat ze te kampen heeft met omzetverlies.

Dit doet zich voor bij alle cafés, van klein naar groot (uitgedrukt in vloeroppervlak), maar kroegen tussen de 50 en 100 vierkante meter melden vaker een omzetdaling dan grote gelegenheden (200-500 vierkante meter). De branche klaagt dat vooral kleinere cafés de dupe zijn van het rookverbod.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de omzet niet samenhangt met de aanwezigheid van een rookruimte, een tuin of een terras. Van de totale horeca heeft 64 procent een ruimte waar een sigaret opgestoken mag worden, bij cafés ligt dit met 72 procent nog iets hoger.

Reageer op dit artikel