nieuws

Veendams café door brand verwoest

Café

Café De Kater in de Kerkstraat in Veendam is dinsdag in de vroege ochtend volledig in de as gelegd. Het is de dertiende brand in anderhalf jaar tijd in Veendam. Burgemeester Ab Meijerman kan zich voorstellen dat inwoners van Veendam zich zorgen maken over de vele branden.

Veendams café door brand verwoest

Gewonden vielen er niet bij de grote brand in het centrum van Veendam. Kort na drie uur ’s nachts meldde een buurman brand bij café De Kater. De woning boven het café stond al een tijd leeg. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

De brandweerkorpsen van Veendam en Pekela slaagden er met twee tankauto’s en een hoogwerker in te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aangrenzende panden.

In het achterste deel van het café woedde de brand het langst. Om half zes waren zij de brand meester. Over de oorzaak van de brand in café De Kater kan de brandweer nog niets zeggen.

Vaker controle

De politie zal nog vaker controleren en de inwoners van Veendam worden voorgelicht over de branden. Dat zijn de concrete acties die Meijerman wil nemen naar aanleiding van de zoveelste brand. De burgemeester overlegde dinsdagnacht met politie en brandweer in het gemeentehuis, terwijl op een steenworp afstand de bluswerkzaamheden in de Kerkstraat in volle gang waren.

Reageer op dit artikel