nieuws

Veenendaal waarschuwt stappers voor bende

Café

De horeca in Veenendaal staan aan de vooravond van een spannend weekend. Burgemeester Ties Elzenga heeft namelijk uitgaande jongeren opgeroepen op ’s nachts niet alleen over straat te gaan. Dit naar aanleiding van gewelddadige berovingen vorig weekend.

Veenendaal waarschuwt stappers voor bende

De politie staat komend weekend op scherp wanneer jongeren uitgaan in de horecagelegenheden in Veenendaal. Volgens De Telegraaf gaan er geruchten dat het dit weekend weer uit hand gaat lopen.

Burgemeester Elzenga erkent dat zijn stad de laatste maanden geteisterd wordt door gewelddadige berovingen. ‘Het is in het algemeen gewoon beter om ’s nachts niet alleen naar huis te fietsen. Als een bezorgde moeder mij vraagt of haar dochter alleen over straat kan, dan zeg ik als burgemeester en vader, dat het beter is van niet’, aldus Elzenga in De Telegraaf.

Afgelopen weekend werden drie mannen het slachtoffer van een vermoedelijk een en dezelfde gewelddadige bende. De politie heeft kenbaar gemaakt dat naar aanleiding van vorige week uitgaanspubliek bij verdachte situaties direct 112 te bellen.

Reageer op dit artikel