nieuws

Veiligheid feestgangers niet in gevaar

Café

De veiligheid van bezoekers van de Vierdaagsefeesten komt door de extreme warmte niet in gevaar. Dat is een van de argumenten waarom is besloten de bij de Vierdaagse horende feesten in het centrum van Nijmegen niet af te blazen, zo heeft burgemeester Guusje ter Horst woensdag desgevraagd gezegd.

Veiligheid feestgangers niet in gevaar

De Vierdaagsefeesten trekken elk jaar ruim een miljoen bezoekers en zijn het grootste meerdaagse openluchtevenement van Europa. Voor de horeca vormen de feesten een belangrijke bron van inkomsten. Nu de wandeltocht is stilgelegd nadat er dinsdag twee doden vielen, vragen velen zich af waarom de festiviteiten wel doorgaan.

Ter Horst: ‘Het programma wordt aangepast en er is elke dag een minuut stilte op de hoofdpodia. We hebben de feestgangers natuurlijk niet in de hand, maar we hopen dat iedereen zich respectvol gedraagt. Ook rekenen we er op, dat het volume van de muziek naar beneden gaat. Later deze week besluiten we in overleg met de nabestaanden van de overledenen of er nog een officiële herdenking komt.’

De burgemeester zegt dat Nijmegen ook graag een gastvrije stad wil zijn. ‘Als we de feesten ook schrappen, hebben de wandelaars niets meer. Dan zijn tienduizenden voor niets afgereisd. We hopen de sfeer van de Vierdaagse de rest van de week toch een beetje te behouden door op grote videoschermen in de stad de dvd van 90 jaar Vierdaagse af te spelen’, aldus Ter Horst.

Reageer op dit artikel