nieuws

Veldkamp pleit voor baristawerkstation

Café

Het niet plaatsen van espressomachines op de bar in een horecabedrijf is een gemiste kans. Dat stelt meervoudig baristakampioen Jeroen Veldkamp in zijn column in Theme:nl. ‘We zijn bezig het perfecte baristawerkstation te ontwikkelen, grotendeels gebaseerd op hoe bartenders werken’.

Veldkamp pleit voor baristawerkstation

‘In Italië staan de espressomachines traditioneel op de bar, zodat de barista de zaak inkijkt en contact kan houden met de gasten. Heel logisch. Vanuit dat perspectief is het vreemd dat de espressomachine in ons land vaak in een hoek wordt gezet, ver weg van de gasten. Dan staat er dus een groot deel van de dag iemand met zijn rug naar de gasten. De meest gehoorde horecaklacht is het gebrek aan aandacht, dit is dus een gemiste kans’, zo schrijft Jeroen Veldkamp in de jongste uitgave van Theme:nl.

Veldkamp, die tijdens zijn horecaloopbaan tweemaal het NK Barista won en nu werkzaam is op de ‘espresso-afdeling’ van DE, vindt dat er meer gekeken moet worden naar de snelle ontwikkeling van bartenders. Daarom werkt hij samen met Steel Stuff Projects aan een baristawerkstation die grotendeels gebaseerd is op de werkstations van bartenders. ‘Dus inclusief speedrail, blenderstation, wasbak en dat alles zo geplaatst dat de barista op die ene vierkante meter productief kan zijn en kwaliteit kan leveren’.

Reageer op dit artikel