nieuws

Verband faillissementen en rookverbod te vroeg

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het nog veel te vroeg om een verband te leggen tussen het rookverbod en het aantal faillissementen in de branche. Maandag werd gemeld dat het aantal faillissementen in de horeca na het rookverbod op 1 juli niet is gestegen.

Verband faillissementen en rookverbod te vroeg

‘Als je failliet gaat, is dat een proces dat maanden duurt. Het rookverbod is 1 juli ingevoerd, dus daar is nog niet heel veel over te zeggen’, laat een woordvoerder van KHN weten tegen persbureau ANP.

‘Bedrijven stoppen nu misschien wel eerder, maar dat valt weer niet onder een faillissement en is dus niet terug te zien in deze gegevens. Cijfers over de effecten van het rookverbod zullen echt pas in de loop van 2009 te zien zijn’.

In totaal gingen tussen 1 juli en 1 december 175 horecabedrijven op de fles.

Reageer op dit artikel