nieuws

‘Verbied bierglazen in café

Café

Plastic bierglazen moeten het standaard bierglas in de horeca vervangen. Dat vindt de Groningse politie, die met de maatregel hoopt het uitgaansleven veiliger te maken.

‘Verbied bierglazen in café

Bij ruzies in horecazaken worden kapotte bierglazen regelmatig gebruikt als steekwapen. Nu door het rookverbod steeds meer horecagasten naar buiten gaan, vindt de politie het tijd worden na te denken over alternatieven voor glas, zo laat de politie Groningen weten in De Volkskrant.

Politiewoordvoerder Paul Heidanus benadrukt dat het om een suggestie gaat. ‘Het is duurder, maar wel iets om over na te denken. We gaan in gesprek met de horeca’, aldus Heidanus in De Volkskrant.

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) laat weten tegen het plan van plastic bierglazen te zijn. ‘Glas staat voor een stukje kwaliteit. En wie moet al dat plastic betalen? En opruimen?’, vraagt KHN-woordvoerder Anthony van der Klis zich af in DAG.

Reageer op dit artikel