nieuws

Verbod op staand drinken in pub

Café

Gasten die binnenkort in het Britse Preston staand aan de bar alcoholische dranken naar binnen gooien, moeten serieus rekening houden met optreden van de politie. Er komt namelijk een verbod op het zogeheten ‘verticaal drinken’.

Verbod op staand drinken in pub

De politie ziet het verticaal drinken als één van de belangrijkste oorzaken van openbare ordeverstoring. Volgens de politie nuttigen staande mensen meer drank, omdat het dan gemakkelijker naar binnen glijdt als de slokdarm geheel is gestrekt.

Verder zorgen staande drinkers eerder voor conflicten in de pub. Ze stoten gemakkelijker een biertje uit de hand van een ander met een mogelijk vechtpartij als gevolg. Het verbod op verticaal drinken gaat vanaf oktober in. Horecaondernemers in Preston zien niets in het verbod en vrezen voor boze klanten.

Reageer op dit artikel