nieuws

Verdachte bekent schietpartij partycentrum

Café

Een 24-jarige Rotterdammer heeft bekend afgelopen maandag te hebben geschoten bij partycentrum Event Plaza in Rijswijk. Daarbij raakte een 37-jarige Hagenaar zwaargewond. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Rotterdammer van poging tot moord. Hij blijft voorlopig vastzitten, zo meldde een woordvoerster donderdag.

Verdachte bekent schietpartij partycentrum

De politie hield negen personen aan die mogelijk betrokken waren bij vechtpartijen die voorafgingen aan de schietpartij. Zes personen zijn inmiddels vrijgelaten. Een zevende komt waarschijnlijk vrijdag vrij.

In totaal zijn zes personen verdachte in de zaak. Naast de Rotterdammer blijft ook een 30-jarige Hagenaar vastzitten. Justitie verdenkt hem van openlijke geweldpleging. Het slachtoffer is na het incident geopereerd en opgenomen op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis. De aanleiding van de schietpartij is nog niet bekend.

Zie ook:
Elf aanhoudingen na schietpartij in Event Plaza

Reageer op dit artikel