nieuws

Verdachte fatale caféruzie meldt zich

Café

De voortvluchtige verdachte in de zaak van de fatale caféruzie op carnavalszondag 3 februari in Geleen heeft zich op advies van zijn raadsman bij de politie gemeld. Als gevolg van de ruzie kwam de 47-jarige Fer Loontjens uit Geleen na twee weken in coma te hebben gelegen om het leven.

Verdachte fatale caféruzie meldt zich

De voortvluchtige, de 33-jarige Gennaro S. zit inmiddels in de cel, bevestigde zijn advocaat Theo Hiddema maandagavond.

Volgens hem heeft S. zich drie weken geleden al gemeld bij de politie, na maanden ondergedoken te zijn geweest. Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht kon deze lezing maandag bevestigen noch ontkennen.

In totaal staan in deze zaak zes verdachten terecht. S. werd tien jaar geleden als lid van de toenmalige Bende van Leerdam, een bende van jongeren, veroordeeld tot elf jaar cel wegens het medeplegen van een reeks gewapende overvallen, waarvan één met dodelijke afloop. Hoofdverdachte is de 31-jarige Stephan P. Hij werd in 1997 veroordeeld tot acht jaar cel wegens de moord op een kastelein in Geleen.

Reageer op dit artikel