nieuws

Verdachte moordzaak kroegbaas gepakt

Café

De politie heeft vrijdagochtend vroeg een 27-jarige man gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl. De man is in Zaanstad aangehouden, maakte de politie bekend.

Verdachte moordzaak kroegbaas gepakt

De liquidatie had plaats op 20 april in café De Hallen op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en de Jan van Galenstraat in Amsterdam-West. Twee onbekende mannen schoten de 50-jarige Van der Bijl neer.

Een van hen vuurde een paar schoten op de kroegbaas af en rende met een andere man naar een gereedstaande auto twee straten verderop. De politie wist het vuurwapen kort daarna uit een nabijgelegen gracht te vissen.

De liquidatie kwam eerder deze week aan bod in de televisieprogramma’s Opsporing Verzocht van de AVRO en Ter Plaatse van RTV Noord-Holland. Daarin toonde de politie een compositietekening van een van de daders, een man tussen de 20 en 30 jaar oud.

Na die uitzendingen kwamen volgens de politie een aantal bruikbare tips binnen. Of die ook tot de aanhouding van vrijdag hebben geleid, is niet bekend. Politie en justitie wilden nog niet kwijt waar de gearresteerde verdachte precies van wordt verdacht.

Reageer op dit artikel