nieuws

Verdachten bekennen kroegmoord

Café

Twee mannen uit Zaanstad die vastzitten in verband met de liquidatie van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl, hebben een bekennende verklaring afgelegd over hun aandeel in de moord. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord en voorbereidingshandelingen.

Verdachten bekennen kroegmoord

Dit bleek donderdag tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Amsterdam. De 27-jarige Alex de B. heeft volgens het Openbaar Ministerie het vuurwapen geleverd en de vluchtauto klaargezet. De 46-jarige Nico H. verschafte een bivakmuts en telefoons.

Daarnaast hebben beiden de buurt rond de woning en het café van Van der Bijl verkend. De B. deelde H. begin dit jaar mee dat hij een vent moest gaan kieren.

Van der Bijl werd op 20 april in zijn café De Hallen in Amsterdam-West doodgeschoten door twee mannen. De daders vluchtten weg in een gereedstaande auto. De politie vond het vuurwapen terug in een nabijgelegen gracht.

Het tweetal wordt niet verdacht van het doodschieten van Van der Bijl, maar officier van justitie Michiel IJzendoorn gaf aan dat de rol van De B. nader onderzocht zal worden. In de moordzaak zit nog een derde verdachte vast, de 37-jarige Fred R. R. is een bekende uit de Amsterdamse onderwereld en is eerder veroordeeld voor wapenbezit.

Zie ook:
Cafébaas bewaarde losgeld ontvoering Heineken

Reageer op dit artikel