nieuws

Verdachten liquidatie cafébaas later berecht

Café

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam wil de strafzaak tegen vier verdachten in de zaak-Thomas van der Bijl (kroegbaas van Amsterdams café De Hallen) in de tweede helft van september inhoudelijk voor de rechter brengen.

Verdachten liquidatie cafébaas later berecht

Het gaat daarbij om de schutter Dwight S., zijn helper Remy H. en twee mannen die de opdracht voor de liquidatie teruggaven. Dat bleek dinsdag tijdens een voorbereidende zitting in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.

Daarmee wordt een deel van de zaak-Van der Bijl afgesplitst van het grote liquidatieproces onder de codenaam Passage.

De berechting van de man die de uitvoerders van de liquidatie van Van der Bijl aanstuurde, Fred R., zal wel in het kader van het grote proces plaatsvinden. R. geldt in meerdere liquidatiezaken als verdachte.

De advocaten van de diverse in Passage betrokken verdachten hebben onlangs een brief van het OM ontvangen waarin staat dat het inhoudelijke proces niet in september van start kan gaan, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Justitie heeft meer tijd nodig voor het onderzoek.

Reageer op dit artikel