nieuws

Verdachten overval Jimmy Woo toch voor rechter

Café

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gaat de twee hoofdverdachten van een gewapende overval op de Amsterdamse discotheek Jimmy Woo in november 2006 opnieuw vervolgen. Zij moeten 6 maart voor de rechtbank verschijnen.

Verdachten overval Jimmy Woo toch voor rechter

Een woordvoerder van justitie bevestigde vrijdag een bericht hierover in de Volkskrant.

De rechtbank veroordeelde het tweetal eerder tot vier en vijf jaar celstraf. De verdachten kwamen eind vorig jaar echter op vrije voeten. Het ressortsparket van het OM, dat zaken in hoger beroep afhandelt, was namelijk het originele dossier kwijtgeraakt.

Alleen kopieën en een digitale versie waren er nog. De aanklager vroeg het gerechtshof daarom hem niet-ontvankelijk te verklaren.

De afdeling van justitie die zaken bij de rechtbank in Amsterdam doet, is echter van mening dat het originele dossier niet nodig is. Omdat het gerechtshof de eerdere uitspraak van de rechtbank heeft vernietigd, begint justitie nu opnieuw een zaak.

Tijdens de overval drongen twee gewapende mannen Jimmy Woo vlak na sluitingstijd binnen. Ze bonden zeven personeelsleden vast en gijzelden hen onder bedreiging van een vuurwapen. Een persoon raakte gewond door een klap op het hoofd met het pistool. De overvallers maakten 15.000 euro en enkele waardevolle bezittingen van het personeel buit.

Reageer op dit artikel